Velkommen til Gullsmed Kristoffersen

 

Vår historie startet alt i 1902 da Ole Martin Kristoffersen vendte nesen hjem til Norge etter mange år i Wien og Praha. Der hadde han arbeidet som gullsmed og høstet mye lærdom og erfaring. Han valgte Kongsvinger som den gangen var ett knutepunkt i Europa. Han slo seg ned i Øverbyen, rett under festningen og ble der i 22 år til butikken flyttet til vestsiden av byen. Der ligger den fortsatt i Glommengaten 45.

På bildet ser dere Ragnhild og Egil som drev butikkene i 27 år!

I dag eies og driver fortsatt forretningen av 4. generasjon Kristoffersen, Jan Egil og hans kone Marjolein. Jan Egil Kristoffersen tok over i 1987 som 4. generasjon, utviklet firmaet til å bestå av 6 butikker på det meste. Han var også med på å stifte kjeden Diamantringen i sin tid som senere ble til ARTE-kjeden. Der var Jan Egil innkjøpsansvarlig i mange år, og deltok på messer i inn og utland.

I 2007 gikk hans kone, Marjolein Hokke inn i den daglige driften som daglig leder. Hun er utdannet gullsmed og har drevet egen gullsmedforretning på Eidsvoll, hvor hun spesialiserte seg på å resirkulere kundens gamle gull til nye smykker.